Conditiestaatmeting volgens NEN2767 bij Provinciehuis Leuven

CresCon is gecertificeerd om conditiestaatmetingen volgens NEN2767 uit te voeren en dit zowel op de bouwkundige elementen als op de technieken. Voor de provincie Vlaams-Brabant werden de conditiestaatmetingen uitgevoerd op het Provinciehuis te Leuven. In dit 12 verdiepingen tellende kantoorgebouw werd de focus gelegd op de conditiebepaling van de technieken op de kelderverdieping en op de bovenste verdieping. 
Er werd inspectie uitgevoerd op de elektrische borden, pompen, noodverlichting, ketels, collectoren, koelmachines, expansievaten, luchtbevochtigers en ventilatiegroepen.
In het rapport werd de conditiescore vastgelegd en werd deze vergeleken met de vorige conditiescore die dateert van vijf jaar terug (2017).

Dankzij de conditiestaatmeting is er een evaluatie van de kwaliteit van het uitgevoerd onderhoud en ligt er een actieplan voor naar herstelwerkzaamheden.
Het gebouw is nu 20 jaar oud, door het tijdig ingrijpen wordt de levensduur van het gebouw verlengd. Dit draagt bij tot  kostenefficiënte en het kadert volledig in het duurzaamheidsbeleid dat de Provincie Vlaams-Brabant voert.